Je bekijkt nu Sileo tegen vuurwerkangst

Sileo tegen vuurwerkangst

  • Berichtcategorie:Medicatie

Nieuwe middel tegen (vuurwerk)angst

Sileo

Sileo is een nieuwer middel dat kan worden gebruikt ter vermindering van acute stress en angst bij honden die samenhangen met geluid. Typische tekenen van stress en angst bij honden zijn onder andere hijgen, trillen, ijsberen, zoeken naar mensen, zich verbergen of proberen te ontsnappen, voedsel weigeren en ongepast urineren of ontlasten.

De werkzame stof in deze is dexmedetomidine. Dexmedetomidine werkt in een zeer lage dosering Het middel werkt niet als een slaapmiddel maar puur angst remmend. De dieren blijven daarom volledig functioneel en raken niet verslapt. Wat een enorm groot voordeel is in tegenstelling tot medicatie waarvan het dier spierverslapping krijgt. Spierverslappende middelen tijdens de jaarwisseling zullen trauma alleen maar vergroten omdat niet natuurlijk gereageerd kan worden op de waargenomen angstprikkel.

Het middel is beschikbaar in een spuit met wat plakkerige vloeistof met een mint smaak. Deze pasta brengt men aan op het slijmvlies, zover mogelijk achterin de bek. Belangrijk: niet op of onder de tong, maar in slijmvliesplooi achterin wangzak. Het is geregistreerd alleen voor honden maar het zou ook werken voor katten, hoewel het hier nog niet voor geregistreerd is! Iedere 2-3 uur kan een dosis gegeven worden en werkt na een kwartier tot een uur. Interval tussen de giften moet minimaal 2 uur zijn en mag maximaal 5 keer achterelkaar gegeven worden. Daarna dient er 12h tussentijd te worden ingelast. Het product is verpakt per 3 ml in en de dosering gaat per stip; per stip is het 0,25ml. Wij helpen u in onze kliniek uiteraard met de dosering ervan.

Verpakking mag max 2 weken geopend zijn. We hebben het afgelopen najaar bij een eigen  test pannel inmiddels goede resultaten en ervaringen mee opgedaan en denken dat dit product zeker kan bijdragen aan een minder angstige jaarwisseling voor het huisdier.