Je bekijkt nu Vragen over Bravecto

Vragen over Bravecto

  • Berichtcategorie:Medicatie

Is Bravecto veilig?

Het afgelopen jaar kregen we van eigenaren veel vragen over het product Bravecto, een van de middelen die wij in de praktijk gebruiken. In de media gaan verhalen rond dat het een gevaarlijk product is. Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt en we kunnen ons voorstellen dat u dan ook vragen hierover heeft.

Waar gaat het over?

Bravecto is een zeer veel verkocht (wereldwijd meer dan 30 miljoen tabletten), relatief nieuw geneesmiddel dat werkt tegen vlooien en teken. Het is uitgebreid getest op veiligheid voordat het op de Europese markt kwam. Tijdens deze studies bleek Bravecto erg veilig te zijn zonder ernstige bijwerkingen.

Sinds een half jaar gaan er nu verhalen rond dat dit diergeneesmiddel gevaarlijk zou zijn.  Er zijn eigenaren die het ziek zijn van hun hond gekoppeld hebben aan het gebruik van Bravecto. Deze verhalen zijn op Facebook gedeeld. In deze gevallen is echter niet aangetoond dat het gebruik van Bravecto een bijdrage heeft geleverd aan het ziek zijn en overlijden van de hond. Helaas kan iedere hond ziek worden, ook honden die Bravecto krijgen ter preventie van vlooien en teken.

Wat is ons advies?

Wij nemen ieder bericht heel serieus en houden het wetenschappelijk onderzoek goed in de gaten. We zitten zelf bovenop ontwikkelingen rondom àlle door ons gebruikte en voorgeschreven medicijnen, dus ook rondom Bravecto. Bij elk geregistreerd diergeneesmiddel vindt er continue monitoring van bijwerkingen plaats. Als dit tot nieuwe inzichten leidt, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Dankzij goede wetenschappelijke onderzoeken, onze eigen ervaring (meer dan 2 jaar) en de ervaringen van onze klanten, staan wij nog steeds achter Bravecto als veilig middel tegen vlooien en teken.

Als u zich ondanks deze informatie niet prettig voelt bij het gebruik van Bravecto, dan zijn er ook uitstekende alternatieven. Bel, mail of loop binnen als u dit met ons wilt bespreken.

Waar kunt u meer informatie vinden?

De factsheet van Bravecto, zoals deze is opgesteld door de fabrikant.

De verklaring van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD).

Het volledige toelatingsrapport van Bravecto van de European Medicines Authority.

De volledige samenvatting van de productkenmerken.